31.5.2021

“Yeşil Kertenkele” Öyküsü Okuma Atölyesi

31 Mayıs ve 1 Haziran 2021 tarihlerinde Yaşar Kemal Projesi katılan 11. sınıfı öğrencilerimiz Berna Ceren Bingül, Müge Çam, Rengin Özyıldız, Irmak Üzümlüoğlu, Ayşe Bakış, Elif Duru Coşkun ve Ada Çağatay,  9. sınıflardan gönüllü ve edebiyata meraklı bir grup öğrenciye okuma atölyesi düzenledi. Atölyeler dört ayrı gruptan oluştu ve her atölyeyi iki görevli öğrenci yönetti. Öğrenciler, 28 Nisan 2021 tarihinde katıldıkları Çiğdem Odabaşı’nın eğitmenliğindeki atölyeden öğrendiklerinden yola çıkarak Yaşar Kemal’in kaleme aldığı Yeşil Kertenkele öyküsünü kendi sunumları, öyküden alıntılar, oyunlar ve çeşitli görseller üzerinden analiz ettiler. Sıcak ve samimi bir ortamda geçen atölyede öğrenciler, farklı bakış açıları edindiler, fikirlerini sunma ve tartışma imkânı buldular.