GIB Akreditasyonumuz

İELEV Özel Lisesi, Federal Almanya Cumhuriyeti Eğitim Bakanları Konferansı (KMK) GIB Okulları Resmi Listesinde Yer Alıyor

2019 Kasım ayının başında, dünya genelinde GIB (Karma Dilli Uluslararası Bakalorya) Diploma Programı uygulayan Yurt Dışı Alman Okulları resmi listesi KMK tarafından yayınlandı. Bu okullar, Almanya’nın Yurt Dışı Okullarından sorumlu olan resmi kurumu ZfA’dan maddi destek alırken, kalitelerinin belirlenmiş standartlar çerçevesinde olduğunu da düzenli olarak hem ZfA’ya hem de Uluslararası Bakalorya Organizasyonu olan IBO’ya kanıtlamak zorundalar.

Yurt dışındaki bu Alman okullarının GIB diplomasına sahip mezunları, Alman üniversitelerinde öğrenim hakkına da sahiptir. Bir başka deyişle, İELEV’de verilen “GIB Program Diploması”, Alman okullarının olgunluk sınavı olan “Abitur” ile aynı işlevdedir.

Listelenen dünya genelindeki 34 okuldan biri olan İELEV Özel Lisesi, Türkçe, Almanca ve İngilizce dillerinde GIB Diploma Programı sunan İstanbul’daki tek okuldur. 2019 yılında ilk mezunlarını veren okulumuz, Latin Amerika dışında, dünyadaki en büyük GIB okulu durumundadır. 25 mezunumuzdan 23’ü IB Diploması, bunlardan 17’si ise daha yüksek not ortalaması gerektiren GIB Diploması alma başarısı gösterdiler.

GIB okullarının yer aldığı bur resmi liste, tüm Alman üniversitelerine iletilmekte, aynı zamanda KMK’nın, Merkez Öğrenci Danışma Servisi ve uni-assist’in web sayfalarında da yayınlanmaktadır.

Karma Dilli Uluslararası Bakalorya (GIB) Diploma Programı Uygulayan

Yurt Dışı Alman Okulları Listesi: (26.09.2019 itibariyle)