Haberler< Geri dönün

9.3.2021

Uluslararası 1 Idea 1 World İnovasyon Yarışması

İELEV Okulları öğrencileri katıldıkları Uluslararası 1 Idea 1 World inovasyon yarışmasında 731 proje arasından 19 proje ile finale kalmıştı. 7 Mart 2021 tarihinde gerçekleşen finalde ise 23 ülkeden finale kalan 347 proje ile öğrenciler, girişimciler ve şirketler birbirinden etkileyici projelerle yarıştılar. İELEV Okulları öğrencileri 17 ülkeden, 17 farklı jürinin değerlendirmesiyle büyük bir başarı kazanarak; projeleriyle Türkiye’ye 1 GÜMÜŞ ve 4 BRONZ madalya kazandırdılar.

İELEV Özel 125.Yıl Ortaokulu öğrencilerimiz Utku Teker, Barış Eren Mörek ve Doruk Ulufi maker kulübündeki çalışmaları sonucunda geliştirdikleri "Recycling of Technological Devices” (Teknolojik Cihazların Geri Dönüşümü) projesi ile GÜMÜŞ madalya kazandılar.

İELEV Özel Ortaokulu öğrencilerimiz Alp Yelmer, Defne İnci Ulus ve Özne Çelik “Tomorrow Projesi” kapsamında gerçekleştirdikleri; Digital Health Assistance (Dijital Sağlık Asistanı) projesi ile BRONZ madalya, Nil Ece Türe, Alpkan Bozkan ve Ayaz Soyuyüce - Disabled Ramp Controller (Engelli Rampası) projesi ile BRONZ madalya kazandılar.

İELEV Özel Lisesi öğrencilerimiz; İdil Aslı Turası ve Ali Sevilir maker kulübündeki çalışmaları sonucunda ortaya çıkardıkları “Natural Disaster Saving Robot” (Doğal Afet Kurtarma Robotu) projesi ile BRONZ madalya kazandılar. Yine lise öğrencilerimizden Batuhan Ağalar ise “A Life Without Barriers” (Bariyersiz Bir Yaşam) projesi ile BRONZ madalya kazandı.

WIIPA Türkiye Temsilcisi ve Tüm Mucitler İcat İnovasyon ve Araştırma Derneği (TÜMMİAD) Başkanı Bülent Kavaklı yarışma ile ilgili görüşlerini, “1 Idea 1 World yarışması uluslararası olma niteliği taşıyor ve bu yarışmada genellikle buluş, icat ve inovasyon tabanlı projelerin daha fazla yer aldığını görebilirsiniz. Yurt dışından olduğu gibi ülkemizden de bir çok başvuru kabul ettik ve ülkemiz adına 23 ülke ile yarıştık. Türkiye’ den katılan şirket, okul ve kurumlara dikkat ettiğimizde İELEV Okullarının fark yarattığını söylemek doğru olacaktır. Zira çok genç yaşlarda olmalarına rağmen gençlerin yarışmaya sıkı hazırlandıklarını gördük. Şüphesiz bu konuda İELEV Okulları kurucuları, idari ve öğretmen kadrosunun vizyonu ve çabaları yadsınamaz. Bu sebeple kendilerini tebrik ediyor ve gençlere verdikleri desteğin devamını diliyorum. Unutmayın 1 fikir dünyayı değiştirecek, güzelleştirecek potansiyele, güce sahip olabilir.” diyerek ifade etti.

Öğrencilerimizi ve  öğrencilerimize proje mentörlüğü yapan tüm öğretmenlerimizi kutluyoruz.


Foto Galeri