3.11.2022

Team Coral CNN Earth Projesine Katıldı

İELEV Lisesi öğrencileri Team Coral ekibi olarak; Uluslararası CNN “Call to Earth’in Living Oceans: Turning the Tide” konulu projesine katıldı. Team Coral ekibinin bu farkındalık projesine katılmayı seçmelerinin en büyük nedeni, deniz hayatının kırılganlığı ve önemine dikkat çekmek istemeleri oldu. Okyanuslar ve deniz hayatı, günümüzde dünyanın büyük derecelerde hasar gören alanlarından. Her sene okyanuslarımıza giren 8 milyon tondan fazla plastik atıkla okyanus canlıları, deniz hayatı ve doğa büyük zararlarla karşı karşıya. Okyanuslara boşalttığımız bu çöplere ek olarak ısınan ve asitlenen deniz suyu, mercan ve küçük balıklar gibi çabuk etkilenen canlıların hayatını sonlandırıyor ve böyle devam ederse daha birçok balık çeşidi de zarar görecek, belki de birçok deniz canlısının nesli tükenecek. Öğrenci grubumuz, bu gerçeklere olan farkındalığı geniş kitlelere sanat yoluyla aktarmayı amaçladı. Bu projede örnek aldıkları sanatçı Courtney Mattison. Mattison’u seçmelerinin arkasındaki neden ise kendisinin de okyanus hayatı ve bunun korunmasıyla olan derin geçmişi. Bu sanatçının küresel ısınma, insanların doğaya olan etkisi ve okyanus hayatının kırılgan güzelliğini sergileyen birden fazla sergisine “Fragile Earth” ve “We the People” sergileri örnek gösterilebilir. Team Coral ekibi olarak öğrencilerimiz yaptıkları duvar rölyefi ile, bu çalışmayı gören herkesin durup bir kez daha okyanus hayatını ve onu korumak için ne yapabileceklerini düşünmelerini amaçlıyor.