Haberler< Geri dönün

13.1.2021

Tanıl Bora ile Franz Kafka’nın Dönüşüm Romanı Üzerine Bir Söyleşi

Türk yayın dünyasının ve edebiyatının önemli isimlerinden olan Tanıl Bora ile yazar buluşmaları bağlamında 13 Ocak 2021 Çarşamba günü “Tanıl Bora ile Franz Kafka’nın Dönüşüm Romanı Üzerine Bir Söyleşi” başlıklı çevrimiçi bir etkinlik gerçekleştirdik. 10. sınıflarda işlenen Franz Kafka’nın Dönüşüm adlı romanının çevirmeni de olan Tanıl Bora ile önce öğrencilerimizin Dönüşüm üzerine yaptığı kısa film, afiş, bilgisayar oyunu, podcast, rap şarkısı gibi yaratıcı çalışmaları paylaştık. Öğrencilerimizin yaratıcı çalışmalarını çok beğenen ve söyleşisine buradan yola çıkarak yön veren Tanıl Bora ile Kafka’nın üslubu ve dünyaya bakışı, Dönüşüm eserinin dünyada yankıları ve etkileri, kitapta ele alınan temel eleştiriler gibi birçok konu ile sohbet devam etti. Öğrencilerimizin yoğun ilgisi ve Dönüşüm romanına, Kafka’ya dair soruları söyleşiye renk kattı. Yol gösterici ve zihin açıcı fikirlerini, eserlerini, biriktirdiklerini bizimle paylaşan Tanıl Bora’ya çok teşekkür ediyoruz.