13.4.2022

SALT Galata Sergisi

İELEV Özel Lisesi 9.Sınıf öğrencilerimiz, 13 Nisan Çarşamba günü SALT Galata’da “Teneffüs” sergisini ve SALT Araştırma Merkezini ziyaret ettiler.

“Teneffüs” sergisinde, Aykan Safoğlu, hareketli ve hareketsiz görüntüler arasındaki geçişlerin biçimsel ve içeriksel olanaklarını araştırdı. SALT’ın Ardışık sergilerinin sonuncusu olan Teneffüs fotoğraf temelli üretimlerden oluşur. Ekonomiden ödünç aldığı borçluluk ve varlık kavramlarından yola çıkan sanatçı, bunların kendi hayat hikâyesindeki yansımalarına bakar. Öğrencilerimiz “Teneffüs” sergisini, SALT Galata sergi rehberi ile birlikte gezdiler.

SALT Araştırma Merkezinde bulunan kaynakların kullanım koşulları, çalışma ortamı, dijital ve fiziksel kullanım olanakları konusunda bilgilendirildiler.

Gezimizde görsel sanatlar alanında; görsel okuryazarlık, algı ve estetik bilincinin önemi vurgulandı. Aynı zamanda öğrencilerimizin güncel kültür-sanat nesnelerini bilinçli olarak izleme davranışları geliştirmelerine olanak sağlandı.