13.12.2022

SALT Beyoğlu Gezisi

İELEV Hazırlık sınıfı görsel sanatlar öğrencileri, 15 Eylül 2022 – 12 Şubat 2023 tarihleri arasında SALT Beyoğlu’nda sergilenen Sahnede 90'lar” sergisini gezdiler.

“Sahnede 90’lar”sergisi söz konusu on yılı anlamak için performans kavramını bir anahtar olarak kullanıyor ve bu anahtar kültür, sanat, eğlence tarihi açısından birden fazla kapının açılmasına olanak sağlıyor. Performans temelli üretimleri öne çıkaran etkinlikler ile bireysel çalışmaları odağına alan sergi, muhtelif kaynaklardan toplanmış arşivlere dayanıyor. Performanslardan geriye kalan fotoğraflar, objeler, video kayıtları, eskiz ve maketler ile seçili etkinliklere dair yazışmalar, afiş ve broşürler tek bir çatı altında toplanıyor. Canlı performanslardan video klipler ile televizyon programlarına uzanan bir çeşitlilikte çarpıcı üretimleri de içeren sergi, esas olarak 1988-1999 aralığını gündeme getirse de bu sınırları aşıp 2000’lerin başına da uzanıyor. Öğrencilerimiz, bu gezi ile modern sanatı tanımanın ve güncel kültür-sanat nesnelerini bilinçli olarak incelemenin tadını çıkardılar.  Sergiyi sergi rehberi ile gezen öğrencilerimiz sanatçılar ve eserleri hakkında bilgilendiler.