Haberler< Geri dönün

22.3.2019

Lisemizde 104. Yıl Dönümünde Çanakkale Zaferi

İELEV Özel Lisesi öğrencileri, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’ni çeşitli etkinliklerle yönetici, öğretmen ve arkadaşlarına sundular. Etkinlikler; tören alanında saygı duruşu, İstiklal Marşı, günün anlamını ifade eden Türkçe ve Almanca konuşmalar ile başladı. Sınıflarına geçen öğrencilerimiz, arkadaşlarının hazırladığı “Çanakkale Geçilmez, Çanakkale’den Mektup Var, Anılarla Çanakkale ve Savaşa Dair” duraklarından oluşan “istasyon çalışmaları”nı gruplar halinde ziyaret ettiler. İstasyon çalışmalarında sunum, drama ve müzik dinletisi performanslarını sergileyen öğrencilerimiz, bu topraklarda yatan tüm askerlere bir saygı duruşu niteliğindeki çalışmamızda savaşın arka planı ve insani yönlerini mektuplar, ağıtlar ve anılarla anlattılar.

Geleceğe dair umut ve kardeşlik yeşerterek Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm şehitlerimizi sevgi saygı ve minnetle bir kez daha anıyoruz.