18.2.2019

Lise Öğrencilerimiz, Rolf Ixmeier Eşliğinde IB Çalıştayı ve DFU Eğitiminde

Deneyimli bir yurtdışı eğitmeni, examiner (sınav uygulayıcısı) ve mentör olan Rolf Ixmeier ile iki günlük bir çalıştay gerçekleştirdik. Çalıştayımız kapsamında DFU (Deutsch als Fremdsprache / Almanca anlatımlı dersler) ve GIB biyoloji dersinin değişik konularını hem meslektaşlarımız hem de öğrencilerimiz ile ele aldık.

Programın bir parçası olan 11. sınıf öğrencilerimiz, Biyolojide Bireysel Araştırma (IA) adlı atölye çalışmasına katıldılar. Bu çalışmada IA'nın kriter ve öncelikleri, bazı örneklerle tartışıldı. Ayrıca öğrencilere planlama ve metodoloji ile ilgili ipuçları verildi.

12. sınıf öğrencilerimiz ise Almanya Büyükelçiliği Okulu Ernst-Reuter Schule Ankara’dan gelen öğrencilerle Biyolojide IB Sınavına Hazırlık atölyesine katıldı. Atölyenin odağı, örnek sorular üzerinden gidilerek soru çözme prosedürleri ve önerilen çözüm yöntemleri idi. Atölye, sınava hazırlanmak için farklı yolların tartışılması ile sona erdi.

Almanca anlatımlı derslerden (DFU) sorumlu meslektaşlarımız; Almanya Büyükelçiliği Okulu Ernst-Reuter Schule Ankara, ALEV ve ALKEV Okullarından gelen meslektaşlarımız ile öğleden sonraları IB'de DFU ve biyoloji dersi konularında atölyeler gerçekleştirdi. Ana dili Almanca olmayan öğrenciler ile ders işleyişi; DFU ve IB için didaktik ve metodolojik ilkeler ele alındı. Böylece bazı yöntemleri ve kullanılabilecek malzemeleri örneklerle göstermek de mümkün oldu.  Meslektaşlarımız ile yaptığımız bu çalışmalar ve iş birliği, mesleki fikir alışverişi için bizlere iyi bir fırsat sunmuş oldu. 


Foto Galeri