7.6.2022

Küresel İklim Krizi

İELEV Okullarında açık görüşlü, disiplinli ve yaratıcı düşünen bireyler olmayı hedefliyoruz. Bu nedenle, “Dünyaya Çağrı” gününde iklim değişikliğine karşı olan mücadele tutkumuzu göstermek üzere bir sanat çalışması yapmaya karar verdik. ABD eski başkanlarından Barack Obama’nın da dediği gibi “Hiçbir zorluk, gelecek nesillere iklim değişikliğinden daha büyük bir tehdit oluşturmaz.” Biz bu sözden çok etkilendik ve iklim değişikliğinin yarattığı tahribatı sembolize etmesi için okulumuzun duvarlarından birine dünyanın en görkemli memelileri arasında yer alan ve insanların pervasız eylemleriyle yaşam alanlarını yok ettiği bir tür olan kutup ayısını çizdik.

Her hafta salı ve çarşamba toplandık ve projemiz için çalışmalar yaptık. Resim fikrini bulduk ve işe koyulduk. Ön çizim tamamlandıktan sonra fırçalarımızı aldık ve boyamaya başladık. Kutup ayılarının beyaz kürklü olduğu sanılır fakat aslında tüyleri saydamdır. Kutup ayılarının kürklerinin üzerine düşen ışığın bir kısmı tüyleri tarafından tutulur ve bu da kutup ayılarının tüylerinin beyaz olduğu algısına kapılmamıza neden olur. Bu bilgiden hareketle kutup ayısının rengine deneysel bir bakış açısı getirdik. Birbirine zıt renklerin farklı tonlarını kullanarak iklim değişikliğinin doğa üzerindeki tahribatını ön plana çıkarmaya çalıştık.

Büyük emeklerle bitirdiğimiz çalışmamızı okulumuzun giriş katında bulabilirsiniz.