Haberler< Geri dönün

18.12.2018

IMUN İELEV Özel Lisesinde Gerçekleşti

İELEV Özel Lisesi olarak,23-25 Kasım 2018 tarihleri arasında, Hindistan’ın Birleşmiş Milletler Ulusal Hareketi olarak adlandırılan IIMUN’e ev sahipliği yapmış olmaktan gurur duyuyoruz.

Bu yıl okulumuzda gerçekleşen IIMUN Türkiye konferansında, ulusal, uluslararası ve tarihi sorunlarla ilgili görüşmeler ve tartışmalar yapan komitelerin simülasyonunu gerçekleştirdik.

İELEV Özel Anadolu Lisesi öğrencileri olarak amacımız, dünyaya ve ülkemize faydalı bireyler olarak yetişmek ve aşağıda detaylı bir şekilde anlattığımız “Dünya Barışı” ortamını sağlayabilmek için büyük-küçük demeden adımlar atabilmekti.  Ayrıca bu konferansın okulumuz tarafından düzenlenen ilk MUN konferansı olması bizler için ayrı bir önem taşımaktaydı. Okulumuzdan, daha önce hem yurt içinde hem yurt dışında delegelik ve organizatörlük yapmış olan deneyimli arkadaşlarımız ve bu organizasyona daha önce ev sahipliği yapmış okullardan gelen deneyimli öğretmenlerimizin desteği ile verimli bir konferansın temellerini attık. Katılımcı delegeler 3 gün boyunca büyük emeklerle, gece gündüz demeden çalıştılar. Sorunlara, delegelerimizin üzerinde saatlerce tartışıp üretmeleri sonucu çözümler bulunup konferansın son günü karar taslağı haline getirildi ve bu karar taslakları Birleşmiş Milletlere öneri olarak yazıldı. İlk MUN deneyimimizi organizatör olarak gerçekleştirmiş olmak bizim için çok yararlı bir tecrübe oldu. Hazırlık ve konferans sürecimiz boyunca birlik ve takım olmanın öneminden, insan ilişkilerine kadar birçok konuda kendimizi geliştirdiğimize inanıyoruz.  Bizler Türkiye’de yetişen gençler olarak, ülkemizin ve dünyamızın her türlü sorununa karşı açık fikirli, ileri görüşlü, kültür, sanat, bilim ve sayısız çok farklı alanlarda farkındalık yaratarak, gerçek bir dünya vatandaşı olmayı amaçlıyoruz. Dünyamızda ve ülkemizde bu denli can sıkıcı ve iç karartıcı sorunlar yaşanırken, biz gençler olarak tek kurtuluş yolunun barıştan geçtiğin farkındayız. Konferansımızla, amaçladığımız bu barışçıl dünyanın temeli için küçük bir adım atmak bile bizler için paha biçilemezdi.

Konferans sonunda, GIB1 öğrencilerimizden Ece Arslan- G20 Komitesi’nde en iyi delege, Eda Doğa Gürses - G20 Komitesi’nde En Çok Atıfta Bulunulan  Delege seçildiler.

Konferans Açılış töreninde bizlere dans gösterisi sunan İstanbul Dans Akademisi’ne ve verdikleri konserle tüm katılımcıları coşturan Karambol Grubu’na teşekkür ediyoruz.

 

Konferans konuşmacıları:

Mr Trond Jensen - The Head of the United Nations Office for the Coordination of Humanitarian Affairs

Ahmet Parla - The National Information Officer at UNIC Ankara

Hardik Jain – IIMUN

Niraj Dubey - IIMUN

Ms. Hermann – İELEV Private High School IB Coordinator

 

Katılımcı Okullar:

Özel Alkev Lisesi

Özel Açı Lisesi

Özel Marmara Koleji

Özel Alev Lisesi

Istanbul International Community School

British International School

Gökkuşağı Bahçelievler, Bahçeşehir, Ümraniye ve Beylikdüzü Kampüsü

Özel İELEV Lisesi


Foto Galeri