Haberler< Geri dönün

24.9.2018

İELEV Özel Lisesi Öğrencileri PET (B1) ve FCE (B2) Sınav Sertifikalarını Aldılar

Cambridge Üniversitesi dil yeterlilik sınavları; uluslararası geçerliliği olan, 130 ülkede 2700 merkezde uygulanan ve 3 milyonun üzerinde öğrencinin girdiği sınavlardır. 800 yıllık geçmişi olan Cambridge Üniversitesinin uyguladığı bu sınavlar adayların dili nasıl kullanabildiğini 1858’den beri değerlendirmekte ve bunu uluslararası düzeyde belgelemektedir.

Okulumuzda gerçekleşen PET (Hazırlık sınıfı-B1 seviyesi) ve FCE (10.sınıf-B2 seviyesi) sınavları  aynı gün içinde iki aşamalı biçimde uygulanmıştır. Birinci aşamada okuma, yazma, dinleme becerileri ölçülmüş, ikinci aşamada da Cambridge Üniversitesinin  yetkilendirdiği bağımsız öğretmenler öğrencilerin konuşma becerilerini değerlendirmiştir. Öğrencilerimizin bu sınavlardan başarı ile geçmeleri mutluluk vericidir. 

Bu sınavların yanı sıra 11.sınıf öğrencilerimiz arzu ederlerse İngilizce seviyelerini belgelemek adına IELTS sınavına girebilirler. Yaz döneminde IELTS’e giren  ve sınavı başarıyla geçen öğrencilerimizin olması bizi ayrıca gururlandırmıştır.

Emeği geçen tüm öğretmenlerimizi ve bu başarıyı yakalayan öğrencilerimizi içtenlikle kutluyoruz.


Foto Galeri