Haberler< Geri dönün

11.4.2019

İELEV Özel Lisesi Öğrencileri IV. Roman Kahramanları İstanbul Edebiyat Festivali’nde

9 ve 10. sınıflardan bir grup öğrencimiz, lisemizi temsilen “IV. Roman Kahramanları İstanbul Edebiyat Festivali”ne katıldılar. Festivalde başkanlığını Prof. Dr. Betül Çotuksöken’in yaptığı oturumda “Çağdaş Yunan Edebiyatının Biri Rum (Loksandra) Diğeri Yunan (Leonis) İki Karakterin Gözünden İstanbul (1860-1914)”, “19. Yüzyıl İstanbul’undan Bir Ses: Aleksandra Papadopulu”, “Kapalıçarşı”, “Orhan Veli’nin İstanbul’u” adlı çalışmaları Prof. Dr. Damla Demirözü, Araştırma Görevlisi Aslı Çete,  Yazar ve Akademisyen Fuat Sevimay ve  Maltepe Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğretim üyelerinden dinleme olanağı yakaladılar.

Katılımcıların okuduğumuz romanlardan mekân, sosyal yaşam, kültürel bağlam ve karakterler konularında sık sık örnekler vermeleri, öğrencilerimizin etkinliğe ilgisini daha da artırdı.

Verimli ve güzel bir günün ardından öğrencilerimiz yeni bakış açıları kazanarak okulumuza döndüler. Katılımcı öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.