15.10.2021

İELEV Özel Lisesi 10.Sınıf öğrencilerimiz Sakıp Sabancı Müzesi’nde

İELEV Özel Lisesi 10.Sınıf öğrencilerimiz 15 Ekim Cuma günü, günü Sakıp Sabancı Müzesi’nde “Dün Bugün İstanbul” ve “Tanzimat’tan Cumhuriyet’e Ressam Hocaların Ressam Öğrencileri” sergilerini ziyaret ettiler. 

“Dün Bugün İstanbul” sergisi, Sabancı Üniversitesi öğretim görevlisi ve sanatçı Murat Germen’in çağrısıyla buluşan 22 sanatçının İstanbul’a dair durum tespitlerini içeren çalışmalarını bir araya getiriyor. Sergi, sanatın ve sanatçının yaşadığımız çevresel sorunlara yönelik farkındalığını artırmak, sürdürülebilir çözümler üretmek açısından da çok önemli bir rol üstleniyor.

“Tanzimat’tan Cumhuriyet’e Ressam Hocaların Ressam Öğrencileri” sergisi, Türkiye’de resim sanatının tarihsel yolculuğunun izlenmesine de olanak sağlıyor. Sergi geç keşfedilen ancak hızlıca benimsenen resim sanatı üzerinden ülkenin toplumsal, sosyal ve ekonomik dönüşümünü izleme olanağı sunuyor.

Gezimizde görsel sanatlar alanında görsel okuryazarlık, algı ve estetik bilincinin önemi vurgulandı, aynı zamanda öğrencilerimizin güncel kültür-sanat nesnelerini bilinçli olarak izleme davranışları geliştirmelerine olanak sağlandı.

 


Foto Galeri