14.10.2022

Her Şeyi Bırak Oku Etkinliği

Dünyada farklı ülkelerde uygulanan, İELEV Bilgi Merkezi desteğiyle hayata geçen ‘’Her Şeyi Bırak Oku’’ etkinliği, çeşitli araştırmalarla faydaları kanıtlanmış okuma eylemi desteklenerek okul toplumunda okuma kültürünün yaygınlaştırılması adına yeni ve önemli bir girişim olarak bugün itibariyle hayata geçti.

Her hafta farklı günlerde 20 dakika olarak yapılan Her Şeyi Bırak Oku etkinliği okumayı sevdirme, eğlenceli hale getirme, tüm okul toplumunun (öğrenci, öğretmen, idari personel) bir arada okuma yapmalarını sağlama amacını taşıyor. “Dünyayı Değiştirmek İçin Her Şeyi Bırak ve Oku!” mottosuyla duyurulan etkinlik sayesinde düzenli toplu okuma etkinliği yapmanın özellikle öğrencilerin bireysel gelişimine ve sosyalleşmesine katkısı önemseniyor.