Haberler< Geri dönün

20.11.2019

Hazırlık Sınıfları Salt Beyoğlu Nur Koçak Sergisi

İELEV Özel Lisesi Hazırlık sınıfı görsel sanatlar dersi öğrencilerimiz; 20 Kasım Çarşamba günü, 3 Eylül- 29 Aralık 2019 tarihleri arasında sanatseverler ile buluşan Nur Koçak’ın “Mutluluk Resimlerimiz” sergisini SALT Beyoğlu’nda, rehberli tur ile gezdiler.

“Fotogerçekçilik” akımının Türkiye’deki ilk temsilcilerinden Nur Koçak’ın 1960’lar ile 2010’lar arasındaki desenleri ve resim serilerinden oluşan en kapsamlı sergisi, SALT Beyoğlu’nda  ve SALT Galata’da izleyicileri ile buluşuyor. 1981 tarihli bir seriden esinle adlandırılan “Mutluluk Resimlerimiz”, kadın dergilerinden Hollywood sinemasına popüler kültürün yaygınlaşması ve Türkiye’deki yansımalarını eleştirel bir gözlemci anlatıcı olarak irdeleyen sanatçının üretimine ayrıntılı bir bakış sağlıyor.