18.6.2020

Erinnern für die Gegenwart - Online!

Alman Dışişleri Bakanlığı’nın açtığı ‘’Erinnern für die Gegenwart-Bugün İçin Hatırlamak’’ yarışması için öğrencilerimizin hazırladığı ‘’Ayrımcılığın Gözlerine Bakmak’’ projesinin son etkinliği 18.06.2020 tarihinde İstanbul Almanya Başkonsolosluğu himayesinde düzenlenen çevrimiçi bir tören ile gerçekleşti.  İELEV Özel Lisesi ve Ankara Ernst Reuter Okulu sene boyunca hazırladıkları projelerinin sonuçlarını, ZfA Başkanı Heike Toledo, Almanya Federal Yönetim Dairesi, GIB Temsilcisi Oliver Claß ve İstanbul Almanya Başkonkonsol Vekili Stefan Graf’ın katıldığı etkinlikte diğer yurtdışı Alman okullarından (ERS, DSI, IEL, IELEV) ve Almanca eğitim veren özel okullarından (ALKEV und ALEV) öğrencilerle, öğretmenlerle, okul yönetimleriyle ve çok sayıda STK temsilcisiyle paylaştılar.

100'den fazla katılımcının olduğu etkinlik, çevrimiçi yolları kullanarak okulların iş birliği yapabilmesini ve artık teknik imkanları kullanmanın önemini gösteriyor. Biraz illüzyon ile, sertifikaları dahi ekran üzerinden verebildik.

Kutlamaların ardından, katılımcılar öğrencilerimizin hazırladığı, ırkçılık, cinsiyetçilik, Antisemitizm, milliyetçilik, hafıza yürüyüşü film gösterimi ve Ankara’ya Almanya’dan göç üzerine düzenlenen 6 farklı atölyeye katılarak projeleri daha yakından tanıma fırsatı yakaladılar.

IELEV Hafıza Yürüyüşü: Geriye Kalan

Merak eden ve ayrımcılığın tarihsel arka planıyla ilgilenen herkesi projenin web sitesine davet ediyoruz:
https://karsilasma.art.blog/

İlginiz ve birlikte çalışma isteğinizden mutluluk duyarız. Gelin ayrımcılığın gözlerine birlikte bakalım!

Proje ile ilgili Almanya’nın Yurt Dışı Okullarından sorumlu resmi kurumu ZfA resmi sitesinde paylaşılan yazıyı okumak için tıklayınız.


Foto Galeri