Haberler< Geri dönün

12.11.2018

Erasmus Plus Projesi Hollanda Hareketliliği

İELEV Özel Lisesi olarak; 4-10 Kasım 2018 tarihleri arasında Hollanda’nın Emmeloord şehrine ERASMUS+ Programı Okullar Arası Değişim Ortaklıkları proje kapsamında proje hareketliliği gezisi gerçekleştirilmiştir. Proje hareketliliğine Elvan Camuşcuoğlu, Rüya Doğan, İdil Akdemir, Zeynep Köprülü, Sarp Esen, Doğa Akyurt ve Dilser Ünsal katılmıştır.

 

Gezi boyunca öğrenciler ve öğretmenler Emelwerda College’de şehirlerini ve okullarını tanıtacak sunumları gerçekleştirmiş, oryantasyon ve grup oyunlarında yer almış, Noordoostpolder ve Urk kasabalarına götürülerek bu kasabalarda bilinen masal ve efsaneleri dinlemiş, IT araçları ile ilgili olan çalıştaya katılmış, Hollanda’ya ait masalları canlandırmak üzere drama provaları yapmış, gruplar halinde proje logosu tasarlama üzerinde çalışmışlardır.  Amsterdam şehir turuna katılan grup, rehber öğretmen eşliğinde tarihi alanları gezerek bağlantılı efsaneler hakkında bilgi edinmiş, kanal turunun ardından Anne Frank’in evini gezmiştir. Geziden önce bir sunuma katılarak Anne Frank’in hikayesi ve dönem olayları hakkında bilgilendirilmişlerdir.

Emmelwerda Okulunun derslerine katılan öğrencilerimiz ahşap işçiliği dersine girip öğrendikleri tekniklerle kendi ürünlerini yaratmışlar, Heerenveen’deki buz pateni alanında vakit geçirmiştir. Tasarladıkları logoları gruplar halinde sunmuşlar, ardından yapılan oylama  sonucunda projede kullanılacak logo seçilmiştir. Okulun Erasmus+ köşesine ülkeler getirdikleri yöresel ürünleri yerleştirmiştir.  Bütün katılımcılar  öğrencimiz  Zeynep Köprülü tarafından verilen video oluşturma /teknoloji kullanımı sunumuna katılarak atölye çalışması yapmışlardır. Hollanda masallarını içeren oyunlar drama odasında gruplar halinde sunulmuşlar, ailelerin kültür gecesi için hazırlıklarıyla zenginleşen gecede keyifli vakit geçirmişlerdir.

Proje hareketliliği genel olarak projenin başlığına ve amacına çok uygun aktivitelerle dolu geçmiştir. Katılımcı öğrencilerimiz grupla çok rahat bir şekilde iletişim kurmuş ve yapılan bütün aktivitelerden hem keyif almış hem de büyük tecrübeler edinmişlerdir.  İngilizce dilinin kullanımı, farklı kültürleri yakından tanıma, masallar ve efsaneler ile ilgili detaylı bilgiler edinme, sorunlara çözüm üretme, teknoloji kullanımı, farklılıklara saygı duyma ve uyum sağlama, grup çalışmasında bir takımın parçası olduğunu hissetme gibi alanlarda öğrencilerimiz çok olumlu kazanımlarla geziyi tamamlamışlar ve katılım sertifikalarını almışlardır. 


Foto Galeri