Haberler< Geri dönün

13.6.2018

Berlin Üniversite Gezisi

IELEV Özel Lisesi Öğrencileri , 21-26 Mayıs 2018 Berlin Üniversite Gezisi kapsamında Technische Universität Berlin, Freie Universität Berlin, Humboldt Universität zu Berlin, Universität Potsdam, Charité Berlin, Code University of Applied Sciences gibi üniversiteleri gezerek, kariyer tercihlerinin şekillenmesi adına, yakından tanıma fırsatı yakaladılar. Ayrıca şehir turu yaparak da Berlin’in kültürel dokusu ve günlük şehir hayatını yakından görerek güzel bir deneyim kazandılar. 

Doğa Budakçı / 9A

21-26 Mayıs tarihleri arasında IELEV Özel Lisesi olarak yaptığımız “Berlin Üniversiteler Gezi Programı’ndan” çok keyif aldım. Gezi boyunca ziyaret ettiğimiz üniversiteler, hayata bakış açımı ve geleceğe dair planlarımı şekillendirmeme büyük katkı sağladı. Sevgili Erhan Hoca’nın bizlerle buluşturduğu, sohbet imkanı yarattığı öğrencileri sayesinde Berlin’de eğitim almanın ve yaşamanın avantajlarını öğrenme fırsatım oldu. Böyle bir geziye dahil olduğum için mutluluk duyuyor, bizlere bu imkanı sunan okuluma teşekkür ediyorum.

Derin Lara Ekici & Defne Albaş / 10B

Okulumuzun yapmış olduğu Almanya gezisi, doğru üniversite seçimimiz için çok güzel bir adımdı. Gezmiş olduğumuz üniversitelerin çok farklı bölümleri ve kampüsleri vardı. Hem elenip hem de öğrenebileceğimiz çok yararlı bir haftaydı. Okulumuzun böyle imkanları sağlıyor olması gerçekten bizim için çok büyük şans. Bu güzel gezi için teşekkür ediyoruz.

Serra Kardaş / 9C

Berlin, beni en başından beri oldukça fazla etkileyen bir şehirdi. Bu nedenle gelecek planlarımı çizerken Berlin’i es geçmemeliydim. Bu geziye katılmamla beraber ufkumun daha fazla açıldığını ve Berlin’i yakından tanıdığımı söyleyebilirim. Birçok eski ünlü üniversitelerle birlikte yenilikçi üniversiteler de gezdik ve ben seçeneklerin ne kadar fazla olduğunun farkına vardım. Berlin’deki eğitimi yakından tanımamın bana ilerki seçimlerimde yardımcı olacağını düşünüyorum. Eğitimden yanı sıra, Berlin’de konakladığımız 5 gün içerisinde Berlin’deki günlük hayatı da bire bir deneyimledik. Örneğin Berlin’de ulaşımı her gün bizim planlamamızın bize epey yararlı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca Alman yemekleri ve tarihini de bu gezide yakından öğrenmiş olduk. Kısacası arkadaşlarımla çok keyifli zaman geçirdik. Hem öğrendik hem gezdik. Yeniden böyle bir gezi yapılırsa mutlaka tekrardan katılmayı düşünüyorum!

 

İrem Çimen / 9C

Üniversiteler hakkında orada okuyan ve yaşayan öğrencilerden bilgiler edinmek çok faydalı oldu. Önceden planlanmış bir şehir turuyla Berlin’i en ince ayrıntısına kadar gezdik. Grup arkadaşlarımla birlikte çok güzel vakit geçirdik. Öğretmenlerimizin sabrı ve bizlere olan inançları, geziyi her zamanki okul gezilerinden farklı kıldı. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.


Foto Galeri