Etkinlikler< Geri dönün

28.12.2018

Arkeoloji Müzesi’ni Okula Taşıdık

İELEV Özel Lisesi 9. sınıf öğrencilerimiz Tarih dersi performans görevleri için İstanbul Arkeoloji Müzelerini ziyaret ettiler.

Sultanahmet’te bulunan ve üç binadan oluşan Arkeoloji Müzeleri, Türkiye ve Akdeniz Havzasına ait pek çok önemli arkeolojik esere ve zengin buluntulara ev sahipliği yapmaktadır.

Öğrencilerimiz bu çalışma sırasında hem sınıfta öğrendikleri uygarlıklara ait buluntuları yakından görme fırsatı buldular, hem de geziyi kendileri planlayarak organizasyon becerilerini geliştirdiler. Aynı zamanda Tarih dersi performans çalışması için bilgi topladılar.

Çeşitli aşamalardan oluşan performans görevinin son bölümünde öğrenciler müzede görüp beğendikleri bir objenin benzerini tasarlayıp farklı materyaller kullanarak oluşturdular. Yaratıcılık, üç boyutlu düşünme ve uygulama, el becerisi gelişimi ve disiplinler arası çalışma gibi farklı alanlara hizmet eden bu projenin ürünleri 27 Aralık 2018- 4 Ocak 2019 tarihleri arasında okulumuz giriş salonunda sergilenmektedir.

•  İELEV Okulları “Apple Distinguished School” Oldu