İkinci Yabancı Dil: İngilizce

İELEV Okullarında 1. sınıfta başlayan İngilizce derslerindeki amacımız, öğrenci merkezli bir ortamda ders sevdirerek bütüncül metot kullanarak, etkinliklerle öğretmektir.

Okullarımızda 1. sınıflarda 2 saat, 2. sınıflarda 3 saat, 3, 4, 5, 6 ve 7. sınıflarda 4 ve 8. sınıflarda 3 saat İngilizce ders yapılmaktadır. Yabancı dil öğrenirken başlıca amacımız, edindikleri okuma, yazma, dinleme, konuşma ve okuduğunu anlama becerileri ile öğrencilerimizin zihinsel faaliyetlerini geliştirmektir.

Öğrencilerimiz A1 seviyesi ile başlamakta ve A2-B1 seviyelerinde mezun olmaktadır. Bu çalışmalarımız dilin kültürel yapısı göz önüne alınarak kültürler hakkında olumlu düşünce ve anlayışı yerleştiren çalışmalarla öğrendikleri dili geliştirmeye yönelik olarak sürdürülmektedir. Yabancı dil, kültürü ile birlikte pekiştirmek için, önemli gün ve haftalar ele alınmaktadır.

Öğrenci seviyesine uygun İngilizce programı sürdürülürken dili doğru telaffuz etme becerisi de kazandırılır. Küçük sınıflarda öğrenciler sözlü ve yazılı ifadelerini geliştirecek cümleler kurarlar. 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıflar temel dilbilgisi bilgilerinin verildiği seviyelerdir.

5. sınıftan itibaren dilbilgisi konularını destekleyici yazılı anlatımlarla öğrendiklerini ifade edebilirler. Öğrencilerimiz 7 ve 8. sınıflarda konuşma, yazma ve okuduğunu anlama ile ilgili sorulara cevap verebilme becerilerini geliştirerek dilin temel becerilerini edinmiş olurlar.

Bu seviyede kısa metinler, makaleler ve hikâye kitapları okunur. Kompozisyon çalışmaları yapılır. Konuşma becerileri, münazara ve sunumlarla pekiştirilir.

Cambridge sınavları kapsamında, 4. sınıfta Starters, 5. sınıflarda Movers, 6. sınıflarda Flyers, 7. sınıflarda KET ve 8. sınıflarda PET sınavı uygulanmaktadır.

Öğrencilerimiz İngilizce’yi öğrenirken İngilizce Bölümü tarafından düzenlenen etkinlikler, yarışmalar ve geziler ile kültürel anlamda da gelişmektedirler. English Week, World Scholar’s Cup (WSC), Junior Model United Nations (JMUN) ve Destination Imagination (DI) katıldıkları ulusal ve uluslararası etkinlikler arasında yer almaktadır.

ENGLISH WEEK

Öğrencilerimiz, yıl boyunca yaşayarak öğrendikleri İngilizceyi “English Language Week” haftasında çeşitli yarışmalar, gösteriler ve aktivitelerle kanıtlarlar.

Keyifli aktivitelerle geçen bu haftada, öğrencilerimiz hem yaratıcılık hem de İngiliz dili konusunda ne kadar başarılı olduklarını bir kez daha gözler önüne sererler. Yarışmalar arasında büyük ilgi gören Spelling Bee ve Plickers Knowledge Trivia bulunmaktadır.

HALLOWEEN

Her yıl Ekim ayında gerçekleştirdiğimiz Halloween etkinliğimize öğrencilerimiz; birbirinden ilginç kostümleriyle katılarak yarasa ve balkabağı yapımı gibi İngilizce okuma, yazma ve dinleme becerilerini geliştirecek değişik aktiviteler yaparlar. Halloween kutlamasının kökenine inerek tarih bilgilerini dil ile harmanlar, kültürel bilgilerini geliştirirler.

AVRUPA DİLLERİ GÜNÜ

Eylül ayının sonunda gerçekleşen Avrupa Dilleri Günü’nde öğrencilerimiz İngilizce dilinin kökenine inen ve İngilizce’yi oluşturan yapıları öğrendikleri eğlenceli aktivitelere katılırlar.

ULUSLARLARASI KONFERANSLAR

Öğrencilerimiz edindikleri dil becerilerini JMUN Junior Model United Nations ve WSC The World Scholar’s Cup gibi dili İngilizce olan uluslararası projelerde kullanmaktadırlar. Bu etkinliklerde öğrencilerimiz kayda değer başarılar elde ederek okulumuzu örnek olacak şekilde temsil ederler.

KULÜPLER

İngilizce kulüp çalışmaları öğrenilen dili pekiştirmek, keyifli vakit geçirmek, yaratıcı çalışmalar yapmak ve kişisel becerileri geliştirmek adına okulumuzda yürütülmektedir. Sunduğumuz kulüpler arasında English Fun Club, English Games, Drama, JMUN, DI ve TEDxYouth Kulüpleri bulunmaktadır.

ESOL sınavları
Detaylar >
JMUN (Junior Model United Nations)
Detaylar >