İkinci Yabancı Dil: İngilizce

Okullarımızda 1. sınıflarda 2 saat, 2. sınıflarda 3 saat; 3, 4, 5, 6 ve 7. sınıflarda 4 ve 8. sınıflarda 3 saat İngilizce ders yapılmaktadır. Yabancı dil öğrenirken başlıca amacımız; edindikleri okuma, yazma, dinleme, konuşma ve okuduğunu anlama becerileriyle öğrencilerimizin zihinsel faaliyetlerini geliştirmektir. Okulumuzda uluslararası eğitim trendleri takip edilir ve öğrencilerimizin dünyadaki yaşıtlarıyla iletişim kurabilecekleri ortam sağlanır. 21. yüzyıl becerilerinin entegre edildiği dersler sayesinde öğrencilerimiz İngilizceyi günlük hayatın bir parçası olarak görür. Dersleri yaparak, yaşayarak, üreterek, oynayarak işlerler. Öğrendiklerini hayata taşırlar.

İngilizce okuma programımız sayesinde öğrencilerimizi küreselleşen dünyanın hızına ayak uyduracakları şekilde yetiştiririz. Kullandığımız dijital kaynaklar sayesinde öğrencilerimiz dünyadaki yeni gelişmelerden haberdar olup, dijital kütüphaneleri sayesinde geniş bir kitap koleksiyonundan faydalanırlar.

Öğrencilerimiz ilkokuldan A1, ortaokuldan A2-B1 seviyesinde mezun olmaktadır.  Çalışmalarımız, dilin kültürel yapısı göz önüne alınarak kültürler hakkında olumlu düşünce ve anlayış yerleştiren içeriklerle öğrendikleri dili geliştirmeye yönelik olarak sürdürülmektedir. Yabancı dili kültürüyle pekiştirmek için önemli gün ve haftalar ele alınmaktadır.

Öğrenci seviyesine uygun İngilizce programı sürdürülürken, dili doğru telaffuz etme becerisi de kazandırılır. Küçük sınıflarda öğrenciler sözlü ve yazılı ifadelerini geliştirecek cümleler kurarlar. 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıflar temel dil bilgisi bilgilerinin verildiği seviyelerdir. 5. sınıftan itibaren dil bilgisi konularını destekleyici yazılı anlatımlarla öğrendiklerini ifade edebilirler. Öğrencilerimiz 7 ve 8. sınıflarda konuşma, yazma ve okuduğunu anlama ile ilgili sorulara cevap verebilme becerilerini geliştirirler. Bu seviyede kısa metinler, makaleler ve hikâye kitapları okunur. Kompozisyon çalışmaları yapılır. Konuşma becerileri, münazara ve sunumlarla pekiştirilir.

5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerimiz için kullandığımız TOEFL Primary sınavları, öğrencilerin gelecekteki başarısına temel oluşturan, İngilizce iletişim becerilerini ölçen, uluslararası düzeyde en çok kabul gören sınavlardan biridir.

Cambridge sınavları kapsamında 4. sınıflarda Starters, 5. sınıflarda Movers, 6. sınıflarda Flyers, 7. sınıflarda KET ve 8. sınıflarda PET sınavı uygulanmaktadır. Bu sınav uygulamaları kapsamında öğrencilerin güçlü ve zayıf yönleri tespit edilip doğru adımlar atılır. Öğrencilerimiz İngilizceyi öğrenirken İngilizce Bölümü tarafından düzenlenen etkinlikler, yarışmalar ve gezilerle kültürel anlamda da gelişmektedirler. English Week, World Scholar’s Cup (WSC), Junior Model United Nations (JMUN) ve Destination Imagination (DI) katıldıkları ulusal ve uluslararası etkinlikler arasında yer almaktadır. Ortaokul öğrencilerimizle her yıl düzenlediğimiz İngiltere kültür gezilerimizle hem yeni kültürler tanıyor hem de dünyadaki farklı rotaları görüyoruz. Okula döndüğümüzde ise bu etkinliği takip eden dersler yapıp gezide öğrendiklerimizi hayatları boyunca unutamayacakları kalıcı öğrenme hâline dönüştürüyoruz.

ENGLISH WEEK

Öğrencilerimiz, yıl boyunca yaşayarak öğrendikleri İngilizceyi English Language Week-İngilizce Dil Haftası’nda çeşitli yarışmalar, gösteriler ve aktivitelerle sergilerler. Keyifli aktivitelerle geçen bu haftada, öğrencilerimiz hem yaratıcılık hem de İngiliz dili konusunda ne kadar başarılı olduklarını bir kez daha gözler önüne sererler. Yarışmalar arasında büyük ilgi gören Spelling Bee ve Plickers Knowledge Trivia bulunmaktadır. Ayrıca aynı hafta içerisinde belirlenen bir günde öğrencilerimiz Costume Day-Kostüm Günü’ne katılırlar. Bir gün boyunca öğrenciler kendi yaratıcılıklarını kullanarak hazırladıkları kostümlerle etkinliklerde yer alırlar.

AVRUPA DİLLERİ GÜNÜ

Eylül ayının sonunda gerçekleşen Avrupa Dilleri Günü’nde öğrencilerimiz İngilizce dilinin kökenine inen ve İngilizceyi oluşturan yapıları öğrendikleri eğlenceli aktivitelere katılırlar.

ULUSLARARASI KONFERANSLAR VE PROJELER

Öğrencilerimiz, edindikleri dil becerilerini yurt dışındaki farklı okullarla yaptıkları projelerde ve WSC The World Scholar’s Cup gibi dili İngilizce olan uluslararası yarışmalarda kullanmaktadırlar. Bu etkinliklerde öğrencilerimiz, kayda değer başarılar elde ederek okulumuzu örnek şekilde temsil ederler.

KULÜPLER

İngilizce kulüp çalışmaları; öğrenilen dili pekiştirmek, keyifli vakit geçirmek, yaratıcı çalışmalar yapmak ve kişisel becerileri geliştirmek amacıyla okulumuzda yürütülmektedir. Sunduğumuz kulüpler arasında English Fun Club, English Games ve Drama Kulüpleri bulunmaktadır.

ESOL sınavları
Detaylar >
WSC (World Scholar's Cup)
TEDxYouth