Müzikle iç içe eğitim İELEV’de

İELEV Okullarında verilen müzik eğitiminde öğrencilerimiz kendini ifade etme yeteneklerini geliştirir, estetik, yaratıcı ve yapıcı düşünme kapasitelerini artırır. Öğrencilerimiz sanat, kültür ve estetik bilincinin gelişmesi için dersi destekleyici etkinliklerde rol alır, ülkemizdeki değerli sanatçılarla söyleşi yapma fırsatını bulurlar.

Anaokullarımızda müzik dersleri orff, yaratıcı drama, dans ve ritim teknikleri kullanılarak zenginleştirilir, yaş seviyesine uygun çocuk şarkıları öğretilir.

1. sınıf öğrencilerimiz müziğin temel bilgilerinden olan, nota, nota değerleri, ritim ve orff aletlerinden bir kısmını öğrenirler.

2 ve 3.  sınıftan itibaren melodika eğitimi verilerek öğrencilerimiz koro ve orkestra çalışmalarına hazırlanırlar.

4, 5 ve 6. sınıflarda her öğrenci ilgi alanlarına göre piyano, keman, gitar ve ritim branşlarından birine yönlendirilerek branşlaşma çalışması gerçekleştirilir. Öğrencilerimiz aldıkları enstrüman eğitimi ile sahne performanslarını sene sonunda Müzik Gecesi’nde sunarak beraber müzik yapmanın keyfini yaşarlar.

Okul koromuz her yıl farklı ülkelerde düzenlenen koro  festivalleri ve yarışmalarına katılarak okulumuzu temsil ederler.