29.4.2021

''Yaşasın Atasözlerimiz'' - ''Yaşasın Deyimlerimiz'' Konulu Etkinliğimizi Gerçekleştirdik

İELEV Özel 125. Yıl İlkokulu 1. sınıf öğrencilerimiz ve velilerimizin katılımıyla 29 Nisan Perşembe günü 19:00 -19:40 saatlerinde Türkçe dersi öğrenme alanları çerçevesinde “Yaşasın Atasözlerimiz, Yaşasın Deyimlerimiz” konulu etkinliğimizi gerçekleştirdik.

Etkinliğimiz sınıf öğretmenimiz Yazar Yasemin Şahin’in, atasözlerimiz ve deyimlerimiz hakkında bilgi verdikten sonra “Günlük hayatta atasözlerimizi ve deyimlerimizi nerelerde ve nasıl kullanmalıyız?” sorusuna yanıt arayan öğrencilerimizin beyin fırtınası yapmalarıyla başlamıştır. Yasemin Şahin’in, kendi karikatürleriyle açıklayıp anlattığı ve örneklendirdiği atasözleriyle deyimleri dinleyen öğrencilerimiz ardından gelen soruları yanıtlayarak soyut olan bu kavramları somutlaştırmaya çalışmışlardır. Etkinliğimizin sonunda öğrendiklerini günlük yaşamlarıyla ilişkilendirip anlatmaya çalışan öğrencilerimiz, çizgilerle ve renklerle ifade ettikleri eserlerini arkadaşlarına sundular. Öğrencilerimiz, atasözleri ve deyimlerimizi büyük bir merakla öğrenmeye çalışırken konu hakkında farkındalık kazanmış oldular.