Toplam: 316
14.3.2024
Bilim ve Teknoloji Haftası’nda Suyun İzinde - Yaşamın Peşinde Koştuk!

İELEV Özel 125. Yıl Ortaokulu Fen Bilimleri zümresi olarak düzenlediğimiz Bilim ve Teknoloji Haftası’nı 8-14 Mart arasında birbirinden farklı, eğlenceli, düşündüren, sorgulayan, öğretirken eğlendiren bilimsel etkinliklerle gerçekleştirdik. Bilim ve Teknoloji Haftası, bu yıl “Temiz Su ve Su Tasarrufu” teması çerçevesinde düzenlendi. Temiz suya olan ihtiyacın her geçen gün artmasıyla su tasarrufunun yaşam tarzına dönüşmesini hedeflediğimiz haftada gerçekleştirilen etkinlikler sayesinde dolu dolu bir hafta geçirdik. Hafta boyunca yapılan etkinlikler: “Temiz Su ve Su Tasarrufu” konulu panelle Şadan Ertekin Mis ve Dr. Mine Tekman’ı ağırladık. Konuklarımız; suyun sürdürülebilirliği, mikro plastiklerin su yaşamına etkileri, dünyada su krizinin yansımaları ve krize karşı çözüm önerileriyle ilgili çalışmalarını bizlerle paylaştılar. İELEV Özel 125. Yıl İlkokulu 4. sınıf öğrencilerimiz, “Temiz Su ve Su Tasarrufu” teması kapsamında tişörtlerini tasarladılar. İELEV Özel 125. Yıl Ortaokulu 5. sınıf öğrencilerimiz, gerçekleştirdikleri anlık görev performanslarıyla kirli sudan temiz su elde etmenin hiç de kolay bir iş olmadığını deneyimledi. Öğrencilerimiz, bir mühendis gibi çalışarak yaratıcılık ve tasarım becerilerini yarıştırdılar. “Kamu Spotu” etkinliğiyle öğrencilerimiz, suyun dilinden suyu ve su tasarrufunun önemini anlattılar. İELEV Özel 125. Yıl Ortaokulu 6. sınıf öğrencilerimiz, suyun doğasından yola çıkarak gerçekleştirdikleri “Deneylerle Bilim” etkinliklerimizi 5 yaş ve 2. sınıf öğrencilerine sundular. “Su Ayak İzi Hesaplama” etkinliğinde öğrencilerimiz günlük su harcamalarında yaptıkları hataların farkına vararak günlük işler için su tüketimlerini planlama şansı yakaladılar. “1 Fikrim Var!” etkinliğinde öğrencilerimiz suyun tasarruflu kullanımına ve suyun korunmasına yönelik bir proje tasarladılar. Temiz suya ulaşım problemine çözüm ürettiler. İELEV Özel 125. Yıl Ortaokulu 7. sınıf öğrencilerimiz, Sancaktepe Bilim Merkezi gezisine katılarak uzay araştırmalarıyla ilgili bilgi edindiler. “Küresel ısınma ve iklim değişikliği nedeniyle dünyamızın geleceği için su tüketiminde tarım alanında alınan önlemler önceliklidir/bireysel alınan önlemler önceliklidir.” başlıklı münazarayla hem öğrendiler hem eğlendiler. İELEV Özel 125. Yıl Ortaokulu 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerimiz, suyla ilgili bilgilerini kullanarak verdikleri cevaplarla “En Çok Cevabı Kim Toplar” etkinliğinde hediyeler kazandılar. İELEV Özel 125. Yıl Ortaokulu 5 ve 6. sınıf öğrencilerimiz, “Bilim Otobüsü” etkinliğiyle bilimsel bir yolculuğa çıktılar.

Toplam: 316