29.4.2022

Kelebek Çiftliği Gezisi

2. Sınıflarımızla Beykoz “Kelebek Çiftliği” Gezisi Eğlenceli Geçti

İELEV Özel 125. Yıl İlkokulu 2. sınıf öğrencilerimizle “Doğada Hayat” ünitesi kapsamında bir kelebeğin yaşam döngüsünü yerinde gözlemlemek ve doğada bir gün geçirmek için 28 Nisan Perşembe günü Beykoz’daki “Kelebek Çiftliği” gezisini gerçekleştirdik.

Covid-19 nedeniyle iki yıl boyunca arkadaşlarıyla gönüllerince bir arada bulunamayan öğrencilerimiz, servislerle cennet gibi bir doğa içinde “Kelebek Çiftliği”ne doğru yol alırken ilk kez bir geziye birlikte gitmenin heyecanını yaşadılar. Öğrencilerimiz, önce Kelebek Çiftliği sınıfında 30 dakikalık interaktif bir derse katıldılar, ardından video sunumu izlediler. Daha sonra dünyanın farklı bölgelerinden getirilmiş çeşit çeşit kelebeklerin uçuştuğu 28 derece ısıda, yüzde 80 nemli özel botanik bölümü hayranlıkla gezerek gözlem yaptılar. İnsan yaşamında kelebeklerin de arılar kadar önemli olduğunu öğrenen öğrencilerimiz, Kelebek Çiftliği’nin bahçesinde piknik şeklinde öğle yemeklerini yiyip doğada olmanın mutluluğunu paylaştılar.

Öğrencilerimiz, gezimize renk katan “Yönbulucu-Kral Kelebeklerin İnanılmaz Yolculuğu“ kitabının yazarı Yurdagül Şahin’in kelebekler hakkındaki söyleşisine katılarak merak ettikleri sorulara yanıt aradılar.

Kelebeklerin neden korunması gerektiğini öğrenmenin mutluluğu içinde olan öğrencilerimiz, çimlerde oyunlar oynadıktan sonra okula döndüler.


Foto Galeri