11.11.2021

Geleneksel “Fener Alayı”mızı Neşeyle Kutladık

Dil ile kültürün bir bütün olduğu gerçeğinden hareketle öğrencilerimize Almanca dil becerileri kazandırmak ve öğrencilerimizin Alman kültürüyle ilgili değerler edinmelerine yardımcı olmak amacıyla yola çıktığımız geleneksel “Fener Alayı (Laterne)” etkinliğimizi gerçekleştirdik.

Her yıl geleneksel olarak kutladığımız Fener Alayı etkinliğimizi bu yıl İELEV Özel 125. Yıl İlkokulu 1. sınıf ve 2. sınıf öğrencilerimizle gerçekleştirdik. Rengârenk fenerlerimiz, neşeli şarkılarımız ve etkileyici filmlerimiz eşliğinde 11 Kasım 2021 Perşembe günü gerçekleşen etkinliğimiz sırasında öğrencilerimiz, Alman kültürünü tanıma fırsatını yakalamanın yanı sıra St. Martin’in hikâyesinden yola çıkarak günün anlamının “paylaşma, iyilik yapma ve yardımlaşma” olduğunu bir kez daha hatırladılar.

Wır Haben Den Tradıtıonellen Laternenumzug In Freude Gefeıert

Auch dieses Jahr haben unsere Schüler bunte Laternen gebastelt, ihre Laternenlieder gesungen, Laternenfilme gesehen und am 11. November 2021 beim Laternenumzug mitgemacht. Dabei lernen wir nicht nur die deutsche Kultur kennen, sondern begreifen auch aufgrund von St. Martins Geschichte, was uns dieser Tag lehren soll; 

nämlich: zu teilen, Gutes zu tun und zu helfen. 

Die Schüler hatten dabei viel Spaß.


Foto Galeri