11.11.2020

Geleneksel “Fener Alayı” mızı Neşeyle Kutladık

Okulumuzda 1.sınıf öğrencilerimizle geleneksel olarak düzenlediğimiz “Laterne- Fener Alayı” etkinliğimize bu yıl Zoom platformu üzerinden bütün ilkokul öğlencilerimiz katıldı.

Öğrencilerimizle birlikte “Laterne” şarkılarımızı ve şiirlerimizi söyledik. Etkinliğimiz sırasında öğrencilerimiz, Alman kültürünü tanıma fırsatını yakalamanın yanı sıra “Sankt Martin”in hikayesinden yola çıkarak bu özel günün anlamının paylaşma, iyilik yapma ve yardımlaşma olduğunu bir kez daha hatırladılar.

MIT FREUDE HABEN WIR DEN TRADITIONELLEN LATERNENUMZUG GEFEIERT

Unseren jährlichen, traditionellen Laternenumzug für die ersten Klassen feierten wir in diesem Jahr mit der gesamten Grundschule über die Plattform Zoom. Wir sangen gemeinsam unsere Laternenlieder und trugen unsere Gedichte vor. Dabei lernten wir deutsche Kultur kennen und erinnerten uns anhand der Geschichte von St. Martin daran, was uns dieser Tag lehren soll; nämlich zu teilen, Gutes zu tun und zu helfen. Die Schülerinnen und Schüler hatten dabei viel Freude.