15.6.2023

Firs Lego League Explore Festivali

Bilim Kahramanları Derneği tarafından düzenlenen, İELEV 125. Yıl Kampüsünün ev sahipliğini yaptığı “Minik Kahramanları Buluşuyor FIRST ® LEGO® League Explore Festivali”nde bu yıl da birbirinden güzel takım projeleri sergilendi. Festivalde, ilkokul MONSTER LEGO takımımız “Usta Yazılımcılar” ödülünün sahibi oldu.

SUPERPOWEREDSM temasıyla enerjinin üretilmesi, depolanması, dağıtılması ve tüketilmesine odaklanan minik mühendisler, keşfettikleri bilgilerle ayrıca enerjinin üretimi ve kullanımı üzerine yenilikçi fikirlerini sergilediler. Dünya problemlerine çözüm arayan geleceğin bilim insanları, birbirinden farklı atölyelerde eğlenerek öğrendikleri bir gün geçirdi. Ev sahipliğini yaptığımız festivale katılım sağlayan tüm takımlarımıza teşekkür ederiz.