8.2.2024

Eko Okullar Programı Kapsamında “Sıfır Atık Ama Nasıl?” Söyleşisini Gerçekleştirdik

İELEV Özel 125. Yıl İlkokulu 3 ve 4. sınıf öğrencilerimiz, Eko Okullar programı kapsamında 8 Şubat Perşembe günü konferans salonunda Yeşil Karıncalar Okulu Dönüşüm Derneğinin kurucusu Yazar ve Ressam Niyazi Selçuk’un sürdürülebilir kalkınma amacıyla oluşturduğu “Sıfır Atık Ama Nasıl?” adlı geri dönüşüm hikâyesini içeren bir söyleşiye katıldılar. Niyazi Selçuk; geri dönüşüm, sıfır atık, sürdürülebilir kalkınma ve çevreyi koruma bilincinin oluşturulmasına katkı sağlayan sunumunu öğrencilerimizle interaktif ve etkileşimli olarak gerçekleştirdi. Söyleşinin ardından “Eko Tim” öğrencileriyle 4. sınıf koridorunda geri dönüşümün anlatıldığı kutu oyunları altılı gruplar hâlinde oynandı. Oyunların ardından Niyazi Selçuk, Eko Tim öğrencileri için kitabını imzaladı. Çevre bilinci oluşmasında tasarımlı öğrenme modelini uygulayarak öğrencilerde farkındalık yarattı. Eko Tim öğrencilerimiz, “Sıfır Atık Ama Nasıl?” sorusunu yanıtlama becerilerini geliştirmekle kalmayıp ailelerini de bilgilendirmek için harekete geçmeyi görev edindiler.