12.4.2019

4. Sınıf Öğrencilerimizle Ankara’ daydık

5 ve 6 Nisan 2019 tarihlerinde İELEV 125. Yıl İlkokulu 4. sınıf öğrencilerimizle “Ankara- Anıtkabir” gezisi gerçekleştirdik.

“Aslanlı Yol” da başlayan Anıtkabir programında, tören öncesi “Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi” gezilerek sergideki eserlerde Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait mimarî ve süsleme öğelerinin işlendiği gözlemlendi. Müdür Yardımcımız Evin Tokel, “Anıtkabir Özel Defteri” de hepimizin adına Ata’mıza saygı ve şükranlarımızı belirtti. Daha sonra Atatürk‘ ün ebedî istirahatgâhına okulumuzun çelengi bırakılarak saygı duruşunda bulunuldu.

Gerçekleştirdiğimiz resmî törenin ardından; Birinci TBMM (Kurtuluş Savaşı Müzesi), İkinci TBMM (Cumhuriyet Müzesi), Etnografya Müzesi gezilerek o yıllardaki bağımsızlık ve millî egemenlik ruhu açıklanmaya çalışıldı. Tabiat Tarihi Müzesi ve İstiklâl Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un evi gezilerek de öğrencilerimizin bilgi dağarcıklarının zenginleştirilmesi amaçlandı. Gezi süresince öğrencilerimiz bulundukları her ortamın kurallarına özenle uyarak ve gezdikleri yerlerden keyif alarak İELEV öğrencisi olma ayrıcalığını sergilediler.

Öğrencilerimizin gezi ile ilgili harika duygularını aileleriyle paylaştığını duymak ve velilerimizden aldığımız duygu dolu geri bildirimler bizi de çok mutlu etti.

  


Foto Galeri