6.10.2022

3. Sınıf Öğrencilerimizle Rahmi Koç Müzesi’nde Gezegenleri Tanıdık

İELEV Özel 125. Yıl İlkokulu 3. sınıf öğrencilerimizle 6 Ekim Perşembe günü fen bilgileri dersimizin “Gezegenimizi Tanıyalım” ünitesi kapsamında Rahmi Koç Müzesi’ne bir gezi gerçekleştirdik.

Bu etkinlik çerçevesinde öğrencilerimiz geçmişten günümüze otomobillerin, uçakların, lokomotiflerin ve birçok objelerin bulunduğu bölümleri ilgiyle gezdiler. Zeytinyağının geçmişte buhar gücü ile nasıl üretildiği, zeytinin çok değerli olduğu bilgisini edinerek teknolojinin gelişimi ile hayatımızın nasıl kolaylaştığını daha iyi fark etmiş oldular. Aynı zamanda Dünya’mızın oluşumunu anlatan sunumu heyecanla izleyerek önce öğrendikleri bilgileri geliştirmiş ve pekiştirmiş oldular. Planetaryum (Gezegenevi) ve “Keşif Küresi” sunumlarını izleyerek gezegenleri tanıma ve zamanda yolculuk yapmanın keyfini yaşadılar.