4.10.2022

Yaşam Paydaşlarımız - Hayvanlar

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü Etkinlikleri

İELEV Özel İlkokulu ve Ortaokulu olarak 4 Ekim Hayvanları Koruma Gününü birbirinden farklı, yaratıcı, dikkat çekici ve düşündürücü etkinliklerle kutladık.

1.sınıf öğrencilerimiz İngilizce derslerinde sokak hayvanları için kendi mama kabı tasarımlarını üretip yakın çevrelerinde yaşayan sokak hayvanlarına içlerinde mama bulunacak şekilde hediye ettiler.

2. sınıf öğrencilerimiz, “Hayvanları Seviyorum, Hayvanları Koruyorum” sloganlı rozetler hazırladılar. Rozetlerini yakalarına takan öğrencilerimiz, ilginç hayvanlarla ilgili yaptıkları araştırmaları arkadaşları ile paylaştılar. Araştırmaların raporlandığı çalışma sayfaları ise okulumuzun sınıf ve koridor panolarında yerini aldı. Ayrıca, İngilizce derslerinde sokak kedileri ile ilgili düşün-çiz paylaş etkinliğini gerçekleştirdiler.

3, 4 ve 6. sınıflarımız hayvanlarla ilgili posterler hazırlayıp posterler üzerinden sunumlar gerçekleştirdiler.

5. sınıf öğrencilerimiz Sosyal Bilgiler dersinde katıldıkları hayvan hakları çalıştayı ile bu konu üzerine derinlemesine analiz-sentes ve sunum yapma fırsatı yakaladılar.

Tüm okul olarak görsel sanat dersinde üretilen ürünlerle hayvan hakları üzerine “Resmi Bildiri” sergisi açıldı.