Toplam: 415
22.3.2024
Bilim ve Teknoloji Haftası’nda “Suyun İzinde, Yaşamın Peşinde”ydik

İELEV Özel İlkokulu/Ortaokulu Fen Bilimleri bölümü tarafından düzenlenen 13. Bilim ve Teknoloji Haftası’nda "Temiz Su ve Su Tasarrufu" temasıyla farklı etkinliklere ev sahipliği yaptık. Farklı sınıf seviyelerinde gerçekleşen etkinlikler, öğrencilere suyun önemini ve tasarrufu anlatan çeşitli deneyimler sundu. Etkinlikler: Su Ayak İzi Hesaplama: Su tüketimi konusunda farkındalık yaratıldı ve olumlu tutum geliştirme hedeflendi. Suyla Deneylerle Bilim: 1. sınıf öğrencilerimiz, 5. sınıf öğrencilerimizle birlikte temayla ilgili bilimsel deneyler gerçekleştirdiler. Bu deneyler, akrandan akrana eğitime imkân sunarak öğrenmeyi eğlenceli hâle getirdi. Bilim Üsküdar Merkezi Gezisi: 4. sınıf öğrencilerimiz Bilim Üsküdar Merkezi'ni ziyaret ederek doğa bilimleri, teknoloji, astronomi, matematik ve tasarım gibi farklı alanlardaki atölye çalışmalarıyla eğlenerek öğrendiler. 1 Fikrim Var!: Suyun tasarruflu kullanımına ve korunmasına yönelik yaratıcı fikirler üretildi. Sanatla Su: Tişört ve çanta boyama etkinliğiyle farkındalık yaratıldı. Su ile Rap Yap: Müziğin ritmi ve yaratıcılığın bir araya geldiği etkileyici performanslar sergilendi. Söyleşi: Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığı Genel Koordinatörü Şadan Ertekin Mis, 4 ve 5. sınıf öğrencilerimize suyun sürdürülebilirliği, mikro plastiklerin etkileri, su krizi ve çözüm önerileri hakkında bilgi verdi. Anlık Görevlerle Anı Yaşa: 6. sınıf öğrencilerimiz, günlük hayatta yapılabileceklerle temiz su kaynaklarının önemini fark ettiler. Görevde, kirli suyu temiz suya dönüştüren bir arıtma sistemi kurarak mühendislik becerilerini kullanma fırsatı yakaladılar. Kamu Spotu: Temayla ilgili çekilmiş videolarla farkındalık yaratıldı. Münazara: 7. sınıf öğrencilerimiz, "Küresel ısınma ve iklim değişikliği nedeniyle su tasarrufunu kim öncelikli olarak gerçekleştirmelidir?" sorusunu tartışarak araştırma ve savunma becerilerini geliştirdiler. En Çok Cevabı Kim Toplar?: 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerimiz, temayla ilgili soruları yanıtlayarak bilgi ve becerilerini pekiştirdiler. Dünyamızdaki temiz su kaynaklarının azalması nedeniyle tüm öğrencilerimizin su tasarrufunu yaşam tarzı hâline getirmesini ve "Suyun İzinde, Yaşamın Peşinde" olmasını hedefliyoruz.

14.3.2024
Dünya Pi Günü Etkinlikleri

Dünya Pi Günü etkinlikleri kapsamında 7. sınıf öğrencilerimizle 12 Mart 2024 Salı günü Matematik Beceri Maratonu’nu tamamladık. Öğrencilerimiz üç boyutlu düşünme, hızlı karar verme ve zamana karşı matematiksel becerilerini göstermeye yönelik hazırlanan parkurda takım hâlinde yarıştı. Çekişmeli geçen ilk turun ardından final etabına kalan öğrencilerimiz Doruk Cemal Bali, Karaca Aslı Bor ve Ferhan Deniz Benli hazırlanan parkuru en kısa sürede doğru bir şekilde tamamlayarak şampiyon oldu. 13 Mart 2024 Çarşamba günü 5. sınıf öğrencilerimizle "Pi Bilene Sorduk" bilgi yarışmasını düzenledik. Yarışmada Türkçe, matematik, bilim, spor ve gastronomi gibi alanlarda hazırlanan sorulara 3 kişilik takımlar hâlinde cevap veren öğrencilerimiz büyük bir heyecan yaşadı. Çekişmeli geçen yarışmanın ardından 5/C sınıfından Demir Kılıç, Rüzgar Güney Gebeş ve Fırat Elçi’den oluşan takım, daha fazla soruya doğru cevap vererek şampiyon oldu. Düzenlenen yarışma, öğrencilerimizin bilgi birikimlerini ve problem çözme becerilerini geliştirmenin yanı sıra Pi Günü'nün önemini kavramalarına da katkıda bulundu. 14 Mart 2024 Perşembe günü 4. sınıf öğrencilerimiz Pi Günü’ne özel tasarımlarla hazırladıkları kıyafetlerle defile yaptılar. Aynı gün 6. sınıf öğrencilerimizle okulumuzun konferans salonunda toplandık ve Türkçe, matematik, görsel zekâ ve genel kültür alanlarında hazırladığımız sorulardan oluşan Matematiğin Pi’ri yarışmasını gerçekleştirdik. Yarışma esnasında sınıflarını temsil eden takımları destekleyen öğrencilerimiz keyifli anlar yaşarken, yarışan öğrencilerimiz de takım çalışmasının değerini kanıtladılar. Yarışmada 6/C sınıfı adına yarışan öğrencilerimiz Ela Aden Yılmaz, Deniz İşlerel ve Eren Fatih Özuğurlu birinci oldu. Katılan ve destek olan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Toplam: 415