23.4.2023

XXXI. Verona Koro Festivali

İELEV Özel 125. Yıl İlkokulu / Ortaokulu Koromuz XXXI. Verona Koro Festivali’nde 3.lük Ödülü Aldı

19 Nisan-23 Nisan 2023 tarihleri arasında Verona’da düzenlenen “31. Concorso Internazionale di Canto Corale Festivali”ne 52 öğrencimizden oluşan okul koromuzla katıldık.

Öğrencilerimiz, 10 ülkenin farklı kategorilerde katıldığı festivalde, Alman, İtalyan, İspanyol, Hırvat ve Arjantinli orkestra şef ve besteciden oluşan jüri tarafından, 13 koro içinden kendi kategorisinde üçüncülük ödülüne layık görüldü.

Öğrencilerimiz, yarışma performanslarının dışında diğer korolarla beraber Torre dei Lamberti Kulesi avlusunda şarkı söyleme ayrıcalığını yaşadılar, Venedik gezimiz sırasında Venedik sokaklarını şarkılarıyla seslendirdiler. Festivalin son günü ise öğrencilerimiz, Verona’ya yakın San Michele Extra’da kardeş koromuz “El Portedo'” ile “Dostluk Konseri”ni gerçekleştirdiler.

Festivalde emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi kutlarız.