10.10.2023

Uzaya Yolculuk Başlasın!

Her yıl 4-10 Ekim tarihlerinde kutlanan Dünya Uzay Haftası iki önemli olaya işaret ediyor. Bunlardan ilki 4 Ekim 1957’de Dünya’nın ilk yapay uydusu olan Sputnik 1’in uzaya fırlatılması, diğeri ise 10 Ekim 1967’de Uzay Antlaşması’nın yürürlüğe girmesi. Bu iki olay, uzay keşfinin yollarının açılmasındaki önemli adımlar olarak öne çıkıyor.

İELEV Özel 125. Yıl Ortaokulu öğrencilerimiz Dünya Uzay Haftası’na yaratıcılıklarını gösterdikleri Uzay Sergisi ile başladılar. Öğrencilerimiz, sergide sınıf içi ve dışı etkinliklerini diğer arkadaşlarıyla paylaşma fırsatı yakaladılar. Sergi içeriğinde yer alan Güneş sondası modelleri, Güneş sistemi modelleri, gezegen yelpazesi ve teleskop modelleri, öğrencilerimizin uzay hakkındaki bilgi ve meraklarını yansıtan ürünlerdi. Uzay Kaşifleri Kulübü öğrencileri tarafından hazırlanan sunumla uzayın derinliklerine yolculuk ettik. Öğrencilerimize etkinliklere etkin katılım gösterdikleri için teşekkür eder, keşif dolu günler dileriz.