22.12.2021

Uluslararası Sosyal Bilgiler Eğitimi Sempozyumu

22 Aralık 2021 Çarşamba günü, Sosyal Bilgiler Zümre Başkanlarımız Sn. Tuğba TOKÖZ ve Sn. Mine GÜR ATALAY  Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Yücel KABAPINAR ile birlikte USBES’ de (Uluslararası Sosyal Bilgiler Eğitimi Sempozyumu) sunum yaptı. Bu yıl 9’uncusu düzenlenen sempozyumdaki sunumda, Prof. Dr. Yücel KABAPINAR tarafından geliştirilen ve sosyal bilgiler alanında uzun yıllardır okulumuzda uygulanmakta olan “Kanıt Temelli Öğretim Yöntemi” ile hazırlanan öğretim materyalleri ve bu yöntemin veli ve öğrencilere yansıması pek çok üniversiteden akademik çevrelerle paylaşıldı. Kanıt Temelli Öğretim Yönteminin, eleştirel düşünme, farkındalık yaratma, sorgulama, ezebrcilikten uzaklaşma gibi becerilere etkisine değinildi. Okulumuzda uygulanan bu yöntem, akademik çevreler tarafından beğeni ve takdirle karşılandı.