Toplam: 567
19.5.2024
Karanlığa Fener Tutan İELEV Okulları Ortaokul Öğrencileri, Ağabeylerini Anma Törenindeydi

19 Mayıs 1915… Günlerden çarşamba, saat 03.30 Tan yeri ağarır, sessiz utanç gibi ağırdır. Gün ışığı o sabah yarım kalan rüyalar ve hiç yaşanmamış sevdaların, Çocuk yüzlerin ve çocuk yüreklerin üstünde parlar… “On bin gönüllü gençtiler, Dönmeyi hiç düşünmediler…” Her yıl Çanakkale Savaşları’na katılan ve orada şehit olan askerlerin anısına törenler yapılıyor. Bizler de bir ferdi olmaktan gurur duyduğumuz İELEV ailesinin üyeleri olarak 19 Mayıs 1915 sabahı şehit düşen İstanbul Erkek Liseli ağabeylerimizin adlarını aynı coğrafyada izci kampı yaparak anmanın Sarı Siyah Camia tarafından yerine getirilmesi gereken bir görev olduğunu düşünüyoruz. Her yıl öğrencilerimizle yapılan bu anlamlı tören için bu sene de 17-19 Mayıs tarihleri arasında İELEV Okulları Ortaokul Öğrencileri Geleneksel İzci Kampı ve Anma Törenimizi gerçekleştirdik. Çadır Grubumuzla Çanakkale’de kamp kurmak üzere 17 Mayıs 2024 Cuma günü yola çıktık. Öğrencilerimiz, Kanlısırt’ta şehit olan İstanbul Erkek Liseli ağabeyleri için 18 Mayıs Cumartesi günü anma törenine katıldılar. Bu onurlu görevi yerine getirmelerinin yanı sıra bölgede yaşanan tarihsel süreci anımsatan çeşitli abide, anıt ve müzeleri gezdiler. Gezi; öğrencilerimizin tarihî ve millî duyguları hissetmeleri, yaşam becerileri edinmeleri açısından da önemli bir farkındalık yarattı.

Toplam: 567