4.12.2020

TUBİTAK Teşvik Ödülü

"İELEV Özel Ortaokulu 8. sınıf öğrencilerimiz Mehmet Biçer ve Tan Bozok Topaloğlu, TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında “Dahi polimer: Sıcaklığa duyarlı, nano parçacıklı akıllı polimerler yaralanma/yanık vakalarında nemlendirici jel, gerektiğinde ilaç verici sentetik doku” adlı projeleri ile yüzlerce proje arasından seçilerek Marmara Bölge Yarışmasına katılmaya hak kazanmış ve Marmara Bölge Yarışmasında Kimya alanındaki beş proje arasında "Birincilik" ödülü alarak Türkiye finallerine seçilmişlerdi. Öğrencilerimiz katıldıkları Türkiye finallerinde, Kimya dalında seçilen on üç proje arasından sağlık alanına yenilik getirecekleri düşünülen projeleriyle "Sağlık Teknolojileri" alanında verilen tek  “Teşvik Ödülü”nü kazanarak bizleri bir kez daha gururlandırdılar.