16.2.2020

Toplumsal Tarihe Kadınların Yaşamlarından Bakmak

“Toplumsal Tarihe Kadınların Yaşamlarından Bakmak” Projesi İkinci Öğrenci Atölyesindeydik

İELEV Özel 125. Yıl Ortaokulu Sosyal Bilgiler Bölümü öğretmenleri ve proje öğrencileri 16 Şubat 2020 Pazar günü, Tarih Vakfı yürütücülüğünde gerçekleştirilen “Toplumsal Tarı·he Kadınların Yas¸amlarından Bakmak” projesinin ikinci öğrenci atölyesine, FMV Işık Ortaokulu Nişantaşı Kampüsü'nde katıldılar.

Okulumuzun “Tarih Takımı”nda yer alan öğrencilerimiz, birinci öğrenci atölyesinin ardından Halide Edib Adıvar’ın ''Mor Salkımlı Ev''adlı anı kitabının ilk dört bölümünü inceleyerek kendilerine verilen soruları grup olarak yanıtladılar. Bu çalışmalarından elde ettikleri verileri ikinci öğrenci atölyesinde proje katılımcılarıyla paylaştıkları bir sunum gerçekleştirdiler. Atölye çalışmasının devamında Dr. Öğr. Üyesi Tuba Demirci Yılmaz'ın ''Tarih Yazımının Cinsiyeti: Kadınsız Tarihten Kadın Tarihine'' başlıklı sunumunun ardından öğrencilerimiz, sözlü tarih atölyesine katıldılar. Proje finali hazırlıkları hakkında bilgi alan öğrencilerimiz, planlamalarını yaparak kadın teması üzerinden çalışacakları konuyu belirlediler. Projede okulumuzu temsil eden öğrencilerimizi tebrik ediyor, proje finali hazırlıklarında kendilerine başarılar diliyoruz.