7.6.2021

Tomorrow Projesinde Sağlık Alanında İnovatif Ürünler

7-11 Haziran 2021 tarihleri arasında disiplinlerarası yürütülen TOMORROW projesinde; 7. Sınıf öğrencilerimiz sağlık alanı için geliştirdikleri inovatif ürün tasarımlarını TINKERCAD programında çizdiler. Bir sonraki adıma ürünlerin 3D yazıcıdan çıktılarını elde edecekler.

“Daha iyi bir yarın için, üretebiliriz!” felsefesiyle Eylül 2020’de başlayan TOMORROW projesi, ürünlerin prototiplerinin çıkarılmasıyla büyük ölçüde tamamlanmış olacak. Bu uzun süreçte öğrencilerimiz Matematik, Bilişim Teknolojileri, Görsel Sanatlar ve Fen bölümlerindeki proje ekibi öğretmenlerinden; inovasyon, tasarım, mühendis bakış açısı, matematiksel bakış, estetik ve ergonomi konularında eğitimler aldılar. Fikirleriyle ilgili üniversite ve tıp alanındaki uzman konuklarla buluştular. Üç farklı atölye çalışmasıyla, sağlık alanında dokuz farklı inovatif ürün fikri ortaya çıkardılar. 

Öğrencilerimizin yaratıcı dünyalarından çıkan bu fikirlerle inovasyon alanında çeşitli sergi ve yarışmalara katılmayı; aynı zamanda girişimcilik adımlarını da başlatmayı planlıyor ve bu fikirlerin hayata geçmesini diliyoruz.


Foto Galeri