17.2.2024

The World Scholar’s Cup (WSC) Yarışmasından Madalyalarla Döndük

İELEV Özel Ortaokulu olarak öğrencilerimizin uluslararası organizasyonlara katılarak akademik ve sosyal alandaki becerilerini geliştirmelerini hedefliyoruz. Bu kapsamda 7. sınıf öğrencilerimizden Karaca Aslı B., Nil S. ve Nil A., uluslararası The World Scholar’s Cup yarışmasının ilk etabı olan ulusal yarışmaya katıldılar.

Öğrencilerimiz İngilizce dil beceri ve yetkinliklerini ortaya koyarak; tarih, fen bilimleri, sanat ve sosyal bilimler gibi konu başlıkları üzerinden pek çok münazarada mücadele ettiler. Ayrıca makale yazımı ve genel kültür yarışma kategorilerinde de performans sergilediler. Tüm bu etapların sonucunda her alanda altın ve gümüş madalyalar kazandılar.

Münazara Alanında:

• Karaca Aslı Bor

Makale Yazımı Alanında

• Nil Atasoy
    • Nil Sezen

Grup Makale Yazımı Alanında

• Karaca Aslı Bor, Nil Sezen ve Nil Atasoy

Genel Kültür Yarışmasında

• Karaca Aslı Bor, Nil Sezen ve Nil Atasoy

Sanat Alanında

• Nil Sezen

En İyi Temsil Alanı

• Karaca Aslı Bor

Münazara aşamasında üç öğrencimiz de gruplarını temsilen altın madalya kazandılar.  Öğrencilerimiz elde ettikleri sonuçlarla yarışmanın yurt dışı etabına katılma hakkı kazandılar. Öğrencilerimizi ve onlara liderlik eden öğretmenimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.