13.1.2021

Tales Matematik Sınavı’nda Başarımız

Matematik biliminin sevdirilmesini ve özendirilmesini, ulusal düzeyde ortak bir matematik kültürünün oluşturulmasını ve yaygınlaştırılmasını, yaratıcı matematik düşünce sistemlerinin geliştirilmesini sağlamak amacıyla öğrencilerin öğrenim hayatları boyunca edindiği matematiksel beceri ve birikimleri ölçmeye dayalı bir sınav olarak her yıl iki aşamalı  olarak düzenlenen Tales Matematik Sınavı’nda öğrencilerimiz büyük bir başarıya imza attılar. Geçen yıl ilk aşamada tüm Türkiye’den katılan öğrenciler arasından %3’lük dilime girerek final sınavına katılmaya hak kazanan öğrencilerimiz Reber Ülkü ve Deniz Sinemillioğlu 23- 30 Aralık 2020 tarihlerinde uygulanan final sınavında gösterdikleri performans ile bizleri gururlandırdılar.

6-A sınıfı öğrencilerimizden Reber Ülkü tüm sorulara doğru cevap vererek 100 tam puan alarak yaşa göre sıralamada Türkiye 10.su oldu.

7-C sınıfı öğrencilerimizden Deniz Sinemillioğlu ise 19 doğru 1 boş ile 94 puan alarak Türkiye 30.su oldu.