8.1.2021

Spor ve Beslenme Etkinliği

“Ne İşime Yarayacak?” Programı “Spor ve Beslenme” Etkinliği

28 Aralık 2020 – 8 Ocak 2021 tarihleri arasında 4. sınıf öğrencilerimize Beden Eğitimi ve Fen Bilimleri Bölümleri tarafından tasarlanan “Ne İşime Yarayacak?” programı, "Spor ve Beslenme" etkinliği yapıldı. Öğrencilerimiz fen bilimleri dersinde öğrendikleri bilgileri, beden eğitimi dersinde pekiştirdiler. Etkinliğin ilk aşamasında öğrencilerimiz konuyla ilgili kendilerine verilen araştırma ödevlerini yaptılar; ikinci aşamada ise beden eğitimi dersinde yapılan sunumla “Spor yaparken beslenmede nelere dikkat edilmelidir?”, “Farklı dallarda spor yapan kişiler nasıl beslenirler?”, “Spor yapmadan ne kadar önce, spor yaptıktan ne kadar sonra nasıl beslenilmeli?” gibi sorulara yanıt buldular. Sunumun ardından öğrencilerimiz, beden eğitimi ve fen bilimleri öğretmenlerinin, spor salonunda besin kartlarıyla farklı spor dalları (jimnastik, takım sporları ve dayanıklılık sporları) için oluşturdukları besin piramitleri videosunu izlediler. Etkinlik, öğrencilerimizde “spor ve beslenme” konusunda farkındalık oluşturdu.