6.6.2023

Şirince Matematik Köyü Gezisi

Matematiğin Tarihi, Tarihin Matematiği: Şirince Matematik Köyü’ndeydik

İELEV Özel 125. Yıl Ortaokulu 7. sınıf öğrencilerimiz ile “Şirince Nesin Matematik Köyü” gezisi gerçekleştirildi. Gezide öğrencilerimiz Ali Nesin’den matematik dersleri aldılar, Sosyal Bilgiler dersi kapsamında tarihî alan gezileri, Şirince Köyü’nde yerel tarih ve sözlü tarih çalışmaları yaptılar. Matematik, tarih, felsefe, astronomi, tıp, edebiyat, mimari, sanat gibi alanların birbiriyle nasıl bir ilişki içinde olduğuna, birbirleriyle nasıl var olduklarına tanıklık ederek keyifli bir deneyim yaşadılar.

İletişim, iş birliği ve sorumluluk kazanımlarından hareketle okul değerlerimizi en iyi şekilde temsil eden katılımcı öğrencilerimizi kutluyor; Ali Nesin’den aldıkları matematiksel yaklaşımların onlara gelecek çalışmalarında ışık tutmasını diliyoruz.