21.3.2019

Şiir Hayattır!

“21 Mart Dünya Şiir Günü” okulumuzda düzenlediğimiz etkinliklerle kutlandı. 19-21 Mart 2019 tarihleri arasında 2, 3 ve 4. sınıflarımız kendi seviye gruplarıyla bir araya gelerek şiir dinletisi yaptılar. Okulumuzda oluşturulan “Şiir Duvarı” panosuna öğrencilerimiz seçtikleri mısraları yazarak paylaşımda bulundular. 21 Mart 2019 Perşembe günü düzenlenen tören Türkçe öğretmenimiz Sn. Hülya UĞUR ERCAN’ın konuşmasıyla başladı. Konuşmada dizelerde güçlenen duygularının aktarıcısı olan şiirlerin özelliği ve güzelliği üzerinde duruldu. 7.sınıf öğrencilerimizin Türk ve dünya şairlerinden okudukları şiirlerle sabah etkinliğimiz sona erdi. Gün içinde de Türkçe Zümre Başkanı’mız Sn. Yılmaz ELGÜN,  3 ve 4.sınıf öğrencilerimizle bir araya gelerek şiir konulu bir söyleşi yaptı. Şiirle dolu geçen bu haftada öğrencilerimiz şairler hakkında bilgi sahibi olurken okudukları ve dinledikleri şiirlerle de keyifli anlar yaşadılar.