20.9.2023

Sait Faik Abasıyanık Müzesi’ni Ziyaret Ettik

İELEV Özel 125. Yıl Ortaokulu Türkçe bölümü olarak 7. sınıf öğrencilerimizle  20 Eylül Çarşamba günü "Bendeki Sait Faik Kısa Film Yarışması" projesi kapsamında Burgazada’da bulunan Sait Faik Abasıyanık Müzesi’ne bir gezi gerçekleştirdik.

Gezi yolculuğumuz, keyifli bir vapur seyahatiyle başladı. Burgazada’ya ayak bastığımızda, doğayı ve insanları hem iyi hem kötü taraflarıyla samimi ve şiirsel bir dille anlatan büyük ustanın sesini duyar gibi olduk. Sait Faik’in pek çok hikâyesini kaleme aldığı köşkü gezdik. Gezimiz; öğrencilerimizin tarihî mekân, nesne ve yapıları tanımaları, bunları kültürel ögelerle ilişkilendirmeleri, kültürel özellikleri tanımaları, ortak mirası koruyup bu mirasın önemini fark etmeleri adına oldukça verimli ve bir o kadar da keyifliydi.