25.5.2022

Orhan Kemal Müzesi Gezimiz

25 Mayıs 2022 tarihinde, İELEV Özel Ortaokulu 6. sınıf öğrencilerimizin katılımı ile, Türkçe dersi kazanımları doğrultusunda cumhuriyet tarihimizin önemli romancılarından olan Orhan Kemal’i yaşadığı evde anmak, yakından tanımak ve gözlem yapmak üzere Beyoğlu’nda yer alan “Orhan Kemal Müzesine” gezi düzenledik. Yapılan müze ziyaretinde bizleri karşılayan Orhan Kemal’in oğlu Işık Öğütçü’den öğrencilerimiz Orhan Kemal’i dinlediler. Orhan Kemal’in yaşadığı döneme tanıklığı, eserleri, Nazım Hikmet’le dostluğu ve Türk edebiyatına kazandırdığı önemli eserleri hakkında öğrencilerimiz bilgi sahibi oldu. Gezi sonrasında öğrencilerimiz, izlenimlerini değerlendiren etkinlik yaparak betimleyici metinler yazdılar. Böylece öğrencilerimiz Türk edebiyatına damga vurmuş önemli yazarları yakından tanımış oldular.