27.1.2024

Öğrencilerimiz Mozart’ın İzinde

İELEV Özel 125. Yıl İlkokulu/Ortaokulu öğrencileri, 27-30 Mart 2024 tarihleri arasında kutlanan Mozart Haftası kapsamında Salzburg ve Viyana’yı gezdiler. Veliler ile öğretmenlerin de katıldığı gezi dâhilinde Salzburg’da “Red Bull Hangar-7”ı ziyaret edip Mozart’ın evinde sanatçının eserlerinin çalındığı mini bir konser izlediler. Salzburg Kalesi ve Haus der Natur’u ziyaret ettiler. Öğrencilerimiz, Mirabell Sarayı’nda Mozart ve Vivaldi’nin eserlerinin çalındığı bir konseri izleme fırsatı yakaladılar. Hallstatt şehrinin ardından Viyana’ya gelen öğrencilerimiz, müze ziyaretlerinde bulundular. Shönbrunn Sarayı’nda Mozart ile Strauss’un eserlerinin çalındığı bir konsere aileleri ve öğretmenleriyle katıldılar.

Aileleri ve öğretmenleriyle bu müzik seyahatine katılan öğrencilerimiz, unutulmaz bir kültürel deneyim yaşadılar. Müziğin büyüleyici dünyasını katıldıkları konserler aracılığıyla keşfetme fırsatı buldular. Gezimiz, öğrencilerimizin müzikle olan bağlarını güçlendirmenin yanı sıra onlara kültürel zenginlikleri keşfetme ve paylaşma fırsatı da sundu.