6.3.2019

Ne İşime Yarayacak Programı Etkinlikleri

Fen Bilimleri Bölümü ve Beden Eğitimi Bölümü’nün ortak yürüttüğü Ne İşime Yarayacak Programı (NİYP) ileöğrencilerimizin fen bilimleri dersi öğrenme alanlarında öğrendikleri bilgileri, beden eğitimi dersi ile ilişkilendirmelerinin yanında günlük yaşamlarında çok sık karşılaştıkları olaylarla bağlantı kurmalarını hedeflemekteyiz.

Bu hedef doğrultusunda 6. sınıf öğrencilerimizle 06 Mart 2019 Çarşambagünü“Senin Süratin Kaç m/s, Biliyor musun?” etkinliği yapıldı.

Etkinlikte öğrenciler spor salonunda belirlenen mesafeyi yürüyerek ve koşarak ne kadar sürede tamamladıklarını ölçtükten sonra hareket boyunca ortalama süratlerini hesaplayıp grafiklerini çizdiler. Etkinlik sürecinde öğrencilerimiz hem eğlendiler hem de öğrendiler.