13.10.2022

Matematik Gözünden Sadberk Hanım Müzesi

4. sınıf öğrencilerimiz, Matematik Bölümü’nün düzenlediği ‘’Pratik Matematik’’ etkinliği kapsamında Sadberk Hanım Müzesi’ni online gezme ve etkinliklerine katılabilme fırsatı elde ettiler. Bu gezide Sadberk Hanım Müzesi ve eserleri hakkında bilgiler verildi, eserler matematik ile ilişkilendirilerek tanıtıldı. Simetri, örüntü, geometrik şekil kazanımları hatırlatıldı. Tekerleme ile tanıtılan eserleri buldurma etkinliği müze moderatörü tarafından öğrencilere interaktif olarak yaptırıldı, yanıtlar çalışma kâğıdına not aldırıldı. Öğrencilere matematiği sevdirerek temel eğitimi desteklemek amacıyla yapılan bu etkinlikle öğrencilerimiz, matematik derslerinde öğrenilen matematiksel kavramların günlük hayattaki uygulamalarını da gözlemleme fırsatı buldular.